Parkridge East Emergency Department Renovation

The renovation of the Emergency entrance and waiting area to Parkridge East Hospital helped the facility achieve its design goals to elevate the visitor first impression.  The existing Emergency Department lobby and admitting areas were updated to improve the check-in flow and give visitors a grand entrance to the hospital.  The reception area was opened and expanded to provide ample space for personal interaction with staff, and upgraded technology helps guide guests to their final destination.  New finishes in public restrooms and corridors complete the design to be seamless with the rest of the Emergency Department.

Variety in seating arrangement promotes visitor choice and dynamic materials in calm, soothing colors ensure visitors feel welcomed to a modern healthcare experience.

Client

Parkridge Health

Location

Chattanooga, Tennessee

Square Feet

4,500 SF

Design Services

Architecture

Interior Design

Key Project Staff
Brett Downey

Interior Designer

Josh Stewart

Healthcare Planning Leader

Kendra Winbush

Project Designer

Michelle Goodman

Senior Project Manager